Poulet Chasseur – piletina na lovački način

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Poulet Chasseur - piletina na lovački način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Poulet Chasseur - piletinu na lovački način.

Komadi pileta pripremljeni na ovaj način s aromatičnim umakom od šampinjona i rajčice, pravi je dar za znalce i sladokusce. Pogledajte kako pripremiti ovo jelo i uživajte u njemu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo.
  2. Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo.
  3. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko.
  4. Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  5. Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri.
  6. Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri.
  7. Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: