Povrće iz woka na kineski način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Povrće iz woka na kineski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće iz woka na kineski način.

Kao što vjerojatno već i znate, wok je idealan za pripremu povrća: ono se prži na visokoj temperaturi, ali relativno kratko, pa ostaje ukusno i hrskavo. Ovaj recept idealan je za improvizaciju sa najrazličitijim vrstama povrća: samo pazite da povrće koje raste ispod zemlje pržite duže od onoga koje raste iznad zemlje. Mi smo se odlučili upotrijebiti za Kinu karakteristične shitake gljive, indijske oraščiće i naravno - sojin umak.

Povrće iz woka na kineski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrće iz woka na kineski način. - poriluk, mrkva, mladi luk, shitake gljive, kukuruz (baby), paprika, slatka mljevena paprika, umak od soje, šećer, sherry (suhog), indijski oraščić, riža, rižino ulje, Na vruće ulje dodajemo očišćen i narezan poriluk, mrkvu očišćenu i narezanu na trakice, na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, na trakice narezane shitake gljive, sol, baby kukuruz, te očišćenu i na kockice narezanu svježu crvenu i žutu papriku. ; Sve zajedno podlijemo sherry-em i začinimo šećerom i mljevenom crvenom paprikom. ; Pred kraj dodajemo zeleni dio mladog luka narezanog na kolutiće, indijske oraščiće i umak od soje. ; Poslužujemo uz kuhanu (basmati) rižu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vruće ulje dodajemo očišćen i narezan poriluk, mrkvu očišćenu i narezanu na trakice, na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka, na trakice narezane shitake gljive, sol, baby kukuruz, te očišćenu i na kockice narezanu svježu crvenu i žutu papriku.
  2. Sve zajedno podlijemo sherry-em i začinimo šećerom i mljevenom crvenom paprikom.
  3. Pred kraj dodajemo zeleni dio mladog luka narezanog na kolutiće, indijske oraščiće i umak od soje.
  4. Poslužujemo uz kuhanu (basmati) rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: