Povrće na žaru

  • 20 min
  • 3 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Povrće na žaru
Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu.

Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja. Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.

Povrće na žaru - Saznajte kako pripremiti povrće na žaru u našem video receptu. - luk, paprika, tikvica (mlada), poriluk, rajčica, patlidžani, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo. ; Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove. ; Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem. ; Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe. ; Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo. ; Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće operemo i očistimo.
  2. Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove.
  3. Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem.
  4. Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe.
  5. Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo.
  6. Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: