Povrtna juha s bijelim grahom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Povrtna juha s bijelim grahom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu s bijelim grahom.

Zdrava, ukusna i izdašna juha od bijelog graha i raznog povrća, ugodno će Vas iznenaditi i okrijepiti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu narežemo na kockice, stabljiku celera na kriške, luk i pelat rajčicu nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U visoku i usku posudu stavimo 2/3 graha, prelijemo ga s 200 ml vode i štapnim mikserom izradimo kašu.
  3. U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mrkvu i luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  4. Nakon četiri, pet minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, majčinu dušicu, lovorov list, a čim češnjak zamiriše dodamo kriške stabljike celera, pelati rajčicu, ulijemo povrtnu juhu i kašu od graha, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 15-ak minuta kuhanja dodamo preostali grah, začinimo solju i bijelim paprom, promiješamo i ostavimo da juha još jednom zavri.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: