Povrtna juha s ječmom

  • 200 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Povrtna juha s ječmom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu s ječmom.

Zdrava i gusta juha raznih boja i prepuna različitih finih okusa, zaista je jelo koje mora zauzeti istaknuto mjesto na Vašem jelovniku, i to što prije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječmenu kašu isperemo, stavimo u zdjelu, prelijemo vodom i ostavimo da se moči dva sata.
  2. Povrće očistimo, blitvu narežemo na trakice, korijen celera na kockice, češnjak na listiće, mrkvu i poriluk na kolutiće, a pancetu na sitne kockice.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu, mrkvu, korijen celera, češnjak, listiće kadulje i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok povrće malo ne omekša.
  4. Zatim dodamo ocijeđenu ječmenu kašu, promiješamo i pržimo jednu, dvije minute.
  5. Potom ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 40-ak minuta kuhanja, juhu začinimo muškatnim oraščićem, mljevenom crvenom paprikom, dodamo bob i poriluk te kuhamo još 15-ak minuta.
  7. Zatim dodamo blitvu, ocijeđeni bijeli grah, nježno promiješamo i ostavimo da zavri.
  8. Gotovu juhu stavimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: