Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu sa sirom i hrskavim kruhom.

Neke kremaste i tekuće stvari jednostavno „traže“ da ih poprati nešto fino i hrskavo – tako je i s ovom juhom. Povrće će napuniti Vaše zalihe vitamina, a u kruhu ćete istinski uživati. Svemu će završnu notu dati ovčji sir koji će vas vratiti u neka prošla vremena...

Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu juhu sa sirom i hrskavim kruhom. - prokulice, kruh ((s hrskavom korom)), maslac, češnjak, ovčji sir (polutvrdog), povrtna juha iz kocke, jaje, kukuruzna krupica, slatko vrhnje, sol i papar, U lonac na rastopljeni maslac dodamo očišćene prokulice narezane na četvrtine, začinimo paprom, kratko ih popržimo, dodamo protisnuti češnjak, poklopimo i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Potom ulijemo povrtnu juhu i kada prokuha na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Ovako pripremljenu juhu s prokulicama premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo kukuruznu krupicu i slatko vrhnje, te smjesu začinimo solju. ; U dobivenu smjesu (samo s jedne strane) umočimo kriške kruha, te namočenom stranom prema gore slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu s prokulicama. ; Preko kriški kruha stavimo sir narezan na tanke listiće, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C, pod gril, nekoliko minuta, odnosno dok kruh i sir ne dobiju lijepu boju, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac na rastopljeni maslac dodamo očišćene prokulice narezane na četvrtine, začinimo paprom, kratko ih popržimo, dodamo protisnuti češnjak, poklopimo i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
  2. Potom ulijemo povrtnu juhu i kada prokuha na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
  3. Ovako pripremljenu juhu s prokulicama premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu.
  4. U zdjeli umutimo jaja, umiješamo kukuruznu krupicu i slatko vrhnje, te smjesu začinimo solju.
  5. U dobivenu smjesu (samo s jedne strane) umočimo kriške kruha, te namočenom stranom prema gore slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu s prokulicama.
  6. Preko kriški kruha stavimo sir narezan na tanke listiće, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 250°C, pod gril, nekoliko minuta, odnosno dok kruh i sir ne dobiju lijepu boju, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: