Povrtna pita s kestenima

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Povrtna pita s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtnu pitu s kestenima.

Ukusno i sočno jelo prekriveno pečenim lisnatim tijestom, ispod kojeg se nalazi razno povrće u bešamel umaku, dovoljno je da znalcima privuče pažnju. Pripremite ga i uživajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Korabu i krumpir narežemo na kockice, mrkvu na kolutiće, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo brašno i pržimo dalje dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući.
  4. Potom dodamo mljevenu papriku, mrvljeni kumin, ulijemo vrhnje za kuhanje i kuhamo dok ne dobijemo baršunasti umak bez grudica, stalno miješajući pjenjačom.
  5. Nakon dvije, tri minute umak maknemo s vatre, a lisnato tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra.
  6. U prikladnu vatrostalnu posudu stavimo narezanu mrkvu, korabu i krumpir, dodamo kestene i suhe šljive, začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, prelijemo pripremljenim umakom, prekrijemo lisnatim tijestom, učvrstimo rubove, izbodemo ga vilicom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  7. Pita je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: