Povrtni rižoto s jabukama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Povrtni rižoto s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtni rižoto s jabukama.

Rižoti su jela s kojima zaista možete dati mašti na volju pripremajući ih. U ovom slučaju mi smo se poigrali s povrćem u rižotu, a na samom kraju dodali kockice jabuke i oduševili se rezultatom. Pokušajte i Vi!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega svo povrće i jabuku očistimo. Zatim mrkvu, krumpir i tikvicu narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a jabuku narežemo na kockice i stavimo u zdjelicu s mješavinom vode i limunovog soka.
  2. U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
  3. Potom dodamo kockice mrkve, krumpira i tikvica, izmiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon dvije, tri minute dodamo rižu, dobro promiješamo i pirjamo još toliko.
  5. Zatim rižoto nastavimo kuhati često podlijevajući juhom i mješajući.
  6. Nakon 15-ak minuta, kad dobijemo željenu tvrdoću riže, začinimo ju kari prahom, solju i bijelim paprom, ulijemo sojin umak, dodamo ocijeđene kockice jabuke, natrgamo malo kopra, dobro promiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: