Povrtno-riblji ražnjići s pestom

  • 35 min
  • 6 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Povrtno-riblji ražnjići s pestom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne-riblje ražnjiće s pestom.

Španjolci su papriku donijeli iz Južne Amerike u Europu u 15. stoljeću i danas se najviše uzgaja u Mađarskoj, a možemo ju jesti sirovu, mljevenu, sušenu, kuhanu, pečenu ili na ražnjićima kao u ovom jednostavnom i ukusnom receptu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu papriku i ribu narežemo na kocke.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu papriku i pečemo ju 5 minuta sa svih strana, na srednje jakoj vatri.
  3. Za to vrijeme u mužar stavimo pinjole i malo ih izmrvimo.
  4. Zatim u mužar protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo pesto.
  5. Pečenu papriku izvadimo i pričekamo da se malo ohladi.
  6. Potom na drvene ražnjiće nabodemo kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu, kockicu ribe, kockicu paprike, cijelu mini rajčicu i završimo s kockicom ribe.
  7. Tako pripremljene ražnjiće stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo ih i pržimo sa svih strana.
  8. Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, posipamo sušenim origanom i majčinom dušicom i pirjamo 2-3 minute, dok vino napola ne ispari.
  9. Ražnjiće rasporedimo na tanjure, pokapamo ih pestom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: