Preliveni turski ćevapčići

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Preliveni turski ćevapčići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prelivene turske ćevapćiće.

Znamo da ste navikli na ćevapčiće uz malo luka i kajmaka ili ajvara, ali zašto ne biste za promjenu kušali nešto drugačije? Mi Vam predlažemo tursku verziju ovog specijaliteta – ćevapčići preliveni jogurtom s malo luka i mente. Nije loše, zar ne?

Preliveni turski ćevapčići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prelivene turske ćevapćiće. - juneća vratina, juneća lopatica, luk, češnjak, krušne mrvice, jaje (1 jaje), slatka mljevena paprika, mineralna voda, jogurt, škrobno brašno, menta, mladi luk, sol i papar, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. ; Zatim meso premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, protisnuti češnjak, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu i dobro izradimo rukama. Dobivenu smjesu stavimo na stranu, da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu s jogurtom dodamo polovicu mladog luka narezanog na kolutiće, škrobno brašno i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Od mesne smjese oblikujemo malo krupnije ćevape, stavimo ih u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i ispečemo sa svih strana. ; Pečene ćevape premjestimo u zdjelicu, prelijemo pripremljenim preljevom od jogurta koji smo kratko prokuhali, posipamo preostalim kolutićima mladog luka, ukrasimo grančicom mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
  2. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4.
  3. Zatim meso premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, protisnuti češnjak, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu i dobro izradimo rukama. Dobivenu smjesu stavimo na stranu, da se sastojci prožmu.
  4. Za to vrijeme u visoku i usku posudu s jogurtom dodamo polovicu mladog luka narezanog na kolutiće, škrobno brašno i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
  5. Od mesne smjese oblikujemo malo krupnije ćevape, stavimo ih u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i ispečemo sa svih strana.
  6. Pečene ćevape premjestimo u zdjelicu, prelijemo pripremljenim preljevom od jogurta koji smo kratko prokuhali, posipamo preostalim kolutićima mladog luka, ukrasimo grančicom mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: