Prežgana juha s kimom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Prežgana juha s kimom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prežganu juhu s kimom.

Padne Vam na pamet vjerojatno u trenutku kad se ne osjećate najbolje jer znate da se upravo u njoj krije rješenje, ali nemojte ju ostavljati samo za takve iznimne prilike – ova dobro poznata juhica svojim okusom zaslužuje da ju se puno češće gleda na stolu.

Prežgana juha s kimom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prežganu juhu s kimom. - kukuruzno brašno, svinjska mast, kim, češnjak, mileram, jaje, peršin (sjeckani), sol i papar, U tavu, na vruću mast, dodamo kukuruzno brašno i kim, te stalno miješajući pržimo do zlatno smeđe boje. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dolijevamo vodu stalno miješajući, pazeći da ne ostanu grudice, te ostavimo da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Ugasimo vatru, pričekamo jednu, dvije minute i u juhu umiješamo mješavinu milerama i dva žutanjka. ; Začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na vruću mast, dodamo kukuruzno brašno i kim, te stalno miješajući pržimo do zlatno smeđe boje.
  2. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dolijevamo vodu stalno miješajući, pazeći da ne ostanu grudice, te ostavimo da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Ugasimo vatru, pričekamo jednu, dvije minute i u juhu umiješamo mješavinu milerama i dva žutanjka.
  4. Začinimo solju i paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: