Prhko tijesto za quiche

  • 20 min
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Prhko tijesto za quiche
U našem receptu saznajte kako pripremiti prhko tijesto za quiche.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U brašno umiješajte sol i šećer u prahu.
  2. Hladan maslac izrežite na listiće i pomiješajte s brašnom. (Zdjela za miješanje mora biti dovoljno velika)
  3. Mijesite sastojke trljanjem da se maslac upije u brašno.
  4. Nakon nekoliko minuta miješanja smjesa bi trebala postati kompaktna.
  5. Kad smjesa postane slična krušnim mrvicama dodajte žlicu-dvije tople vode i oblikujte loptu od tijesta.
  6. Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći).
  7. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga utisnite u kalup.
  8. Prije pečenja izbodite tijesto vilicom da se ne napuhne prilikom pečenja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: