Proljetna juha s mladim lukom

  • 2 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Proljetna juha s mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu juhu s mladim lukom.

Osim sunčanog vremena, jaglaca i visibaba i mladi luk je glasnik proljeća. A kako izgleda kad se on uplete u kuhanje pogledajte u videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mladi luk narežemo na kolutiće i odvojimo bijeli od zelenog dijela, a očišćenu korabu i kruh bez korice narežemo na kockice.
  2. U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kockice kruha i pržimo ih miješajući, do zlatno-smeđe boje.
  3. Pržene kockice kruha izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  4. U ugrijani lonac stavimo preostali maslac, dodamo korabu i bijeli dio mladog luka, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  5. Zatim povrće začinimo muškatnim oraščićem, ulijemo juhu i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 15-ak minuta kuhanja, povrće izmiksamo štapnim mikserom.
  6. U zdjelicu s vrhnjem za kuhanje dodamo škrobno brašno, žličicu bijelog papra i pjenjačom izmiješamo sastojke. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac i pričekamo da juha zavri.
  7. Potom lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju narezanim zelenim dijelom mladog luka, sjeckanim vlascem, kockicama prženog kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:2minuta

Najnovije zanimljivosti: