- Robert Slezena
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Proljetna salata sa šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu salatu sa šunkom.
Prava zvijezda ove proljetne salate su prepeličja jaja: ona su prava riznica zdravlja! Stručnjaci tvrde da pomažu kod srčanih bolesti, povišenog tlaka i visokog kolesterola. A k tome su i vrlo ukusna! Proljetnu salatu serviramo u prozirnoj vazi kako bi bila vizualno atraktivna, no u svakodnevnim prilikama slobodno ju servirajte u običnoj zdjeli.
Proljetna salata sa šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu salatu sa šunkom. - prepeličja jaja, šunka (kuhane), sir (dimljenog), salata (sezonske), mladi luk, rotkvice, vlasac, senf (dijon), jabučni ocat, med (bagremovog), rižino ulje, hren (svježi), sol i papar, Jabučni ocat pomiješamo sa dijon senfom, medom, začinimo solju i paprom, te dodamo malo svježe naribanog hrena i rižinog ulja (može i neko drugo). ; Salatu dobro operemo i ocijedimo. Mladi luk i vlasac očistimo, operemo, te sitno nasjeckamo. Rotkvice očistimo, operemo i svaku narežemo na osam dijelova. Kuhana prepeličja jaja očistimo i narežemo na polovice. Dimljeni sir usitnimo prstima, a kuhanu šunku narežemo na široke rezance. ; Povrće pomiješamo sa sirom i šunkom, slažemo u prigodne posude ili tanjure i ukrasimo prepeličjim jajima. Prije posluživanja još jednom dobro promiješamo umak (dressing) i njime prelijemo salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prepeličja jaja, 8
- šunka, 200 g kuhane
- sir, 120 g dimljenog
- salata, 250 g sezonske
- mladi luk, 80 g
- rotkvice, 100 g
- vlasac, 50 g
- senf, 2 žlice dijon
- jabučni ocat, 50 ml
- med, 2 žlice bagremovog
- rižino ulje, 1/2 žlice
- hren svježi
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jabučni ocat pomiješamo sa dijon senfom, medom, začinimo solju i paprom, te dodamo malo svježe naribanog hrena i rižinog ulja (može i neko drugo).
- Salatu dobro operemo i ocijedimo. Mladi luk i vlasac očistimo, operemo, te sitno nasjeckamo. Rotkvice očistimo, operemo i svaku narežemo na osam dijelova. Kuhana prepeličja jaja očistimo i narežemo na polovice. Dimljeni sir usitnimo prstima, a kuhanu šunku narežemo na široke rezance.
- Povrće pomiješamo sa sirom i šunkom, slažemo u prigodne posude ili tanjure i ukrasimo prepeličjim jajima. Prije posluživanja još jednom dobro promiješamo umak (dressing) i njime prelijemo salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |