Proljetna salata sa šunkom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Proljetna salata sa šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu salatu sa šunkom.

Prava zvijezda ove proljetne salate su prepeličja jaja: ona su prava riznica zdravlja! Stručnjaci tvrde da pomažu kod srčanih bolesti, povišenog tlaka i visokog kolesterola. A k tome su i vrlo ukusna! Proljetnu salatu serviramo u prozirnoj vazi kako bi bila vizualno atraktivna, no u svakodnevnim prilikama slobodno ju servirajte u običnoj zdjeli.

Proljetna salata sa šunkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetnu salatu sa šunkom. - prepeličja jaja, šunka (kuhane), sir (dimljenog), salata (sezonske), mladi luk, rotkvice, vlasac, senf (dijon), jabučni ocat, med (bagremovog), rižino ulje, hren (svježi), sol i papar, Jabučni ocat pomiješamo sa dijon senfom, medom, začinimo solju i paprom, te dodamo malo svježe naribanog hrena i rižinog ulja (može i neko drugo). ; Salatu dobro operemo i ocijedimo. Mladi luk i vlasac očistimo, operemo, te sitno nasjeckamo. Rotkvice očistimo, operemo i svaku narežemo na osam dijelova. Kuhana prepeličja jaja očistimo i narežemo na polovice. Dimljeni sir usitnimo prstima, a kuhanu šunku narežemo na široke rezance. ; Povrće pomiješamo sa sirom i šunkom, slažemo u prigodne posude ili tanjure i ukrasimo prepeličjim jajima. Prije posluživanja još jednom dobro promiješamo umak (dressing) i njime prelijemo salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabučni ocat pomiješamo sa dijon senfom, medom, začinimo solju i paprom, te dodamo malo svježe naribanog hrena i rižinog ulja (može i neko drugo).
  2. Salatu dobro operemo i ocijedimo. Mladi luk i vlasac očistimo, operemo, te sitno nasjeckamo. Rotkvice očistimo, operemo i svaku narežemo na osam dijelova. Kuhana prepeličja jaja očistimo i narežemo na polovice. Dimljeni sir usitnimo prstima, a kuhanu šunku narežemo na široke rezance.
  3. Povrće pomiješamo sa sirom i šunkom, slažemo u prigodne posude ili tanjure i ukrasimo prepeličjim jajima. Prije posluživanja još jednom dobro promiješamo umak (dressing) i njime prelijemo salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: