Prutići bijele ribe u pikantnom umaku od limete

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Prutići bijele ribe u pikantnom umaku od limete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prutiće bijele ribe u pikantnom umaku od limete.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutu papričicu očistimo i narežemo na kolutiće, a filete bijele ribe narežemo na prutiće.
  2. U čistu zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vode, posolimo i pjenjačom umutimo sastojke. Zatim u tekuću smjesu umiješamo kukuruzni škrob i miješamo dalje da razbijemo grudice.
  3. Potom ulijemo kukuruzno brašno, još malo promiješamo i u dobivenu smjesu stavljamo prutiće ribe. Zatim iz smjese vadimo prutiće i stavljamo ih u duboku masnoću.
  4. Kada smo dobili lijepu, zlatnu, žutu boju, prženu ribu vadimo iz masnoće i stavljamo na kuhinjski papir.
  5. Iznad vatre stavimo wok tavu i možemo pripremiti umak. Sok od limete ocijedimo, a u ugrijani wok ulijemo malo ulja.
  6. Odmah zatim u wok dodamo sok limete i na kolutiće narezanu ljutu papričicu, a dok još ulje nije prevruće u tavu protisnemo češnjak.
  7. Sada sastojke malo posolimo i miješajući dodajemo smeđi šećer. Zatim umak i dalje zagrijavamo i miješamo dok se šećer ne rastopi.
  8. Sada ugasimo vatru, u posudu naribamo koricu limete i promiješamo.
  9. Jelo možemo poslužiti tako da na tanjure slažemo pržene prutiće bijele ribe koju prelijemo pikantnim umakom od limete i poslužimo uz kuhanu rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: