Pržene lignje

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pržene lignje
Saznajte kako pripremiti pržene lignje u našem video receptu.

Želite li potpun, zdrav i lagan obrok u kojem će uživati članovi brojne obitelji, samci, pa i vaši „fancy“ prijatelji, ovo je rješenje za sve probleme. Pržene lignje s malo krumpir salate i sve to još s malo peršina za aromu i boju zadovoljit će sve prohtjeve.

Pržene lignje - Saznajte kako pripremiti pržene lignje u našem video receptu. - lignje, brašno, kukuruzno brašno, ulje, sol, Prije svega lignje očistimo i operemo. Zatim tijela liganja narežemo na kolutiće, krakove prerežemo uzdužno, te narezane lignje osušimo kuhinjskom krpom. ; U zdjeli pomiješamo obično i kukuruzno brašno, u njega uvaljamo komadiće lignji, a višak brašna otresemo. Tako pripremljene lignje stavljamo pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno žute boje. ; Pržene lignje, pomoću grabilice s prorezima, izvadimo iz vrelog ulja i staviamo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja. ; Ocijeđene pržene lignje premjestimo u zasebnu zdjelu, začinimo ih solju i rasporedimo na tanjure. ; Uz njih poslužimo umak tartar i krišku limuna. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega lignje očistimo i operemo. Zatim tijela liganja narežemo na kolutiće, krakove prerežemo uzdužno, te narezane lignje osušimo kuhinjskom krpom.
  2. U zdjeli pomiješamo obično i kukuruzno brašno, u njega uvaljamo komadiće lignji, a višak brašna otresemo. Tako pripremljene lignje stavljamo pržiti u vrelo duboko ulje do zlatno žute boje.
  3. Pržene lignje, pomoću grabilice s prorezima, izvadimo iz vrelog ulja i staviamo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.
  4. Ocijeđene pržene lignje premjestimo u zasebnu zdjelu, začinimo ih solju i rasporedimo na tanjure.
  5. Uz njih poslužimo umak tartar i krišku limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: