Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja.

Postoji i morska pastrva koja se uzgaja u Jadranskom moru, točnije u Velebitskom kanalu, ali mi smo danas pripremili riječnu pastrvu s finim umakom.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenim ribama odrežemo glave i nožem odvojimo filete od kostiju, sok od limuna iscijedimo, a jaja umutimo.
  2. Zatim filete posolimo, uvaljamo ih u glatko brašno, potom u umućena jaja i na kraju u kukuruzno brašno.
  3. Tako pripremljene filete ribe stavimo pržiti u duboku masnoću, sa svake strane 2-3 minute.
  4. U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane mlade krumpire i pričekamo da se dobro ugriju.
  5. Pržene filete riba izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a u tavu s krumpirom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre.
  6. U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo malo soka od limuna, posolimo, dodamo preostali peršin i dobro promiješamo.
  7. Na tanjure rasporedimo prženu ribu, krumpir i umak od vrhnja te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: