Prženi losos s povrćem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Prženi losos s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi losos s povrćem.

Ovaj recept je prava stvar za sve one koji vole ribu, ali i konkretna jela. Odrezak lososa s raznim pirjanim povrćem je jelo koje zaista zaslužuje svaku pohvalu.

Prženi losos s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi losos s povrćem. - file lososa ((četiri fileta)), mini rajčica, slanutak (iz konzerve), bijelo vino, luk (ljubičasti), češnjak, med (od bagrema), jabučni ocat, ljuta papričica (zelena), kapare, masline (crnih), peršin (sjeckani), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, brašno, sol, S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga poprečno narežemo na odreske, širine 5 centimetara. Odreske začinimo solju i uvaljamo ih u brašno. ; Zatim s odrezaka otresemo višak brašna i stavimo ih pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, s obiju strana po dvije minute. ; Potom dodamo češnjak narezan na listiće, i čim češnjak zamiriše, ulijemo bijelo vino, i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kockice i med, te kratko pržimo. ; Kada je luk postao staklast dodamo ljutu papričicu narezanu na kockice, ulijemo jabučni ocat, dodamo kapare, slanutak, povrtni začin, masline, očišćene cijele mini rajčice, i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Na kraju, u tavu s povrćem, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjur stavimo pirjano povrće, odrezak lososa, preljemo s malo umaka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga poprečno narežemo na odreske, širine 5 centimetara. Odreske začinimo solju i uvaljamo ih u brašno.
  2. Zatim s odrezaka otresemo višak brašna i stavimo ih pržiti u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, s obiju strana po dvije minute.
  3. Potom dodamo češnjak narezan na listiće, i čim češnjak zamiriše, ulijemo bijelo vino, i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  4. Za to vrijeme, u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo luk narezan na kockice i med, te kratko pržimo.
  5. Kada je luk postao staklast dodamo ljutu papričicu narezanu na kockice, ulijemo jabučni ocat, dodamo kapare, slanutak, povrtni začin, masline, očišćene cijele mini rajčice, i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  6. Na kraju, u tavu s povrćem, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Na tanjur stavimo pirjano povrće, odrezak lososa, preljemo s malo umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 2.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: