Prženi sendviči od patlidžana

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Prženi sendviči od patlidžana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prženi sendviči od patlidžana.

Svježe patlidžane čuvajte u hladnjaku, u odjeljku za povrće, u plastičnoj vrećici do 5 dana i podalje od jabuka, koje proizvode etilen i time utječu na brže starenje patlidžana ili ih pripremite na ovaj način čim prije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane očistimo i operemo te poprečno narežemo na ploške debljine jednog centimetra, stavimo ih u zdjelu, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da odstoje 20-ak minuta, mozzarellu narežemo na kriške, a jaja umutimo.
  2. Zatim ploške patlidžana ocijedimo i osušimo, posolimo, uvaljamo u brašno, u umućena jaja, u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboko ulje, do zlatno-smeđe boje.
  3. Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
  4. Zatim na tanjure stavimo po jednu plošku patlidžana, preko nje stavimo po 2-3 kriške mozzarelle, 2-3 kriške salame, 2-3 listića bosiljka, prekrijemo drugom ploškom patlidžana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: