Puding od riže s kandiranim voćem

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Puding od riže s kandiranim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od riže s kandiranim voćem.

Riža se u prehrani koristi više od 5000 g, potječe iz Kine i Indije, dijetalna je namirnica, lako probavljiva, bogat je izvor ugljikohidrata i ne sadrži gluten, a ako ju pripremite u ovakvom divnom i finom pudingu, smatrat ćete da ima i nadnaravna svojstva.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelim mlijekom dodamo rižu, šećer i vanilin šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  2. Zatim dodamo polovicu maslaca, sušene grožđice i kandirano voće te kuhamo dalje povremeno miješajući.
  3. Nakon 10-ak minuta lonac s rižom i mlijekom maknemo s vatre i pričekamo da se ohladi ispod 50°C, a za to vrijeme kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo krušnim mrvicama.
  4. Potom u rižu i mlijeko dodamo dva jaja i dva žumanjka, ulijemo rum i dobro izmiješamo.
  5. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 30-ak minuta.
  6. Gotov puding ostavimo da se malo ohladi, izvadimo ga iz kalupa, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: