Punjena bundeva na meksički način

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Punjena bundeva na meksički način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjenu bundevu na meksički način.

Ovo tradicionalno meksičko jelo vjerojatno je najbolje, najveće i najizdašnije glavno jelo od bundeve koje možete pripremiti za Noć vještica. Nadjev od mljevenog mesa neće se stvrdnuti, već će ostati zrnast i sočan, pa ćete se kod serviranja morati poslužiti i žlicom - no baš zbog toga jelo je puno ukusnije. Ne zaboravite pojesti i unutrašnjost pečene bundeve!

Punjena bundeva na meksički način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjenu bundevu na meksički način. - bundeva ((Hokkaido)), mljevena junetina, luk, češnjak, čili papričica (mljevene), temeljac povrtne juhe, sjeckana rajčica, kukuruz (mladog), paprika (crvena), masline (zelenih), riža (dugog zrna), mileram, ovčji sir, ulje, sol i papar, Rižu skuhamo po uputama na pakiranju, ocijedimo je i stavimo na stranu. ; Bundevi odrežemo vrh (poklopac s peteljkom), tako da je otvor dovoljno širok da je možemo očistiti od koštica, mekanog dijela i vlakana (poklopac ne bacamo). Zatim je posolimo iznutra i stavimo na stranu. ; U tavi, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo iskoštene i na kockice narezane zelene masline, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo mljeveno meso, sol i papar. Sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto. ; Zatim ulijemo povrtni temeljac, dodamo sjeckanu rajčicu, mladi kukuruz, mileram, kuhanu rižu, crvenu papriku i ovčji sir narezane na kockice. Sve zajedno, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo i premjestimo u bundevu. ; Nadjevenu bundevu položimo na lim za pečenje, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 45-60 minuta odnosno, dok meso bundeve ne omekša. ; 15-ak minuta prije kraja pečenja maknemo alu foliju i bundevu poklopimo odrezanim vrhom s peteljkom, te pečemo dalje.; Gotovo jelo poslužimo zajedno s bundevom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rižu skuhamo po uputama na pakiranju, ocijedimo je i stavimo na stranu.
  2. Bundevi odrežemo vrh (poklopac s peteljkom), tako da je otvor dovoljno širok da je možemo očistiti od koštica, mekanog dijela i vlakana (poklopac ne bacamo). Zatim je posolimo iznutra i stavimo na stranu.
  3. U tavi, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo iskoštene i na kockice narezane zelene masline, mljevenu čili papriku, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo mljeveno meso, sol i papar. Sve zajedno pržimo, stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto.
  4. Zatim ulijemo povrtni temeljac, dodamo sjeckanu rajčicu, mladi kukuruz, mileram, kuhanu rižu, crvenu papriku i ovčji sir narezane na kockice. Sve zajedno, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo i premjestimo u bundevu.
  5. Nadjevenu bundevu položimo na lim za pečenje, prekrijemo alu folijom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 45-60 minuta odnosno, dok meso bundeve ne omekša.
  6. 15-ak minuta prije kraja pečenja maknemo alu foliju i bundevu poklopimo odrezanim vrhom s peteljkom, te pečemo dalje.
  7. Gotovo jelo poslužimo zajedno s bundevom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: