Punjena hobotnica

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Punjena hobotnica
Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu.

U ovom neobičnom receptu ne punimo glavu hobotnice, veće njene krakove. Oni u sredini imaju mali kanal kojeg je prije punjenja potrebno proširiti drškom dugačke kuhače. Hobotnicu punimo peršinom, češnjakom i sirom koji je dovoljno slan da ju ne moramo dodatno soliti. Za ovaj recept važno je upotrijebiti veliku hobotnicu tešku najmanje 2 kg, jer male krakove je gotovo nemoguće puniti.

Punjena hobotnica - Saznajte kako pripremiti punjenu hobotnicu u našem video receptu. - hobotnica (velika, minimalno 2 kg), paški sir, peršin (sjeckanog), češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi. ; Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu. ; Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom. ; Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta. ; Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Smrznutu hobotnicu otopimo te joj odrežemo krakove što bliže glavi.
  2. Glavu narežemo na manje komadiće i prebacimo u nauljenu vatrostalnu posudu.
  3. Na dijelu kraka koji je bio do glave pronađemo rupicu pa uz pomoć drške kuhače proširimo kanal koji ide cijelim krakom te u njega guramo smjesu nasjeckanog peršina, češnjaka i paškog sira. Kad smo krak napunili zatvorimo kraj čačkalicom ili zavežemo špagom.
  4. Kad smo napunili svih osam krakova poslažemo ih na komadiće od glave hobotnice, ostatak peršina i češnjaka sve zajedno zalijemo maslinovim uljem i vinom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C po prilici 45 minuta.
  5. Hobotnicu ne solimo jer je sir dovoljno slan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: