Punjena paprika

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Punjena paprika
Saznajte kako pripremiti punjene paprike u našem video receptu.

Punjena paprika danas je već tradicionalno hrvatsko jelo, iako ga možemo naći i kod mnogih naših susjeda: npr. Mađari kuhaju "Toltött paprika" (vjerojatno malo pikantnije jelo), a nešto udaljeniji Rumunji "Ardei umpluþi". S druge strane, tu je i dalmatinska verzija, nešto rjeđeg umaka i sa dodatkom pancete. Na kraju krajeva, kakve god punjene paprike radili, najbolje će uz njih pasati topli pire krumpir.

Punjena paprika - Saznajte kako pripremiti punjene paprike u našem video receptu. - paprika (velike, svježe), mljeveno meso (miješanog), riža, jaje, luk, češnjak, peršin (sjeckani), pasirana rajčica, lovorov list, šećer, sol i papar, Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika. ; U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. ; Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije. ; Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika.
  2. U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike.
  3. Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije.
  4. Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 3.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: