Punjena srca od tjestenine

  • 100 min
  • 2 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Punjena srca od tjestenine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena srca od domaće tjestenine.

Kaže se da ljubav prolazi kroz trbuh, a punjena srca su pravi dokaz za to. Pripremite ih s ljubavlju voljenoj osobi i budite sigurni da nagrada slijedi.

Punjena srca od tjestenine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena srca od domaće tjestenine. - oštro brašno, jaje, sušene rajčice (iz staklenke), masline (crnih), parmezan (naribanog), pinjoli (prženih), krem sir (svježeg), bosiljak (sušenog), maslac, origano, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), muškatni oraščić, sol i papar, U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića, umućena jaja, žlicu maslinovog ulja, izmiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i rukama mijesimo tijesto po prilici 10-ak minuta. ; Zatim od tijesta oblikujemo kuglu premjestimo u zdjelu, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat. ; Za to vrijeme u zdjelu sa svježim krem sirom dodamo manji dio sjeckanih sušenih rajčica, polovicu prženih pinjola, naribani sir parmezan, sušeni bosiljak i sve zajedno izmiješamo žlicom. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra i oblikujemo pravokutnik. ; Zatim na jednu polovicu tijesta stavljamo nadjeve od sira u razmaku od nekoliko centimetara. ; Tijesto premažemo vodom između nadjeva, nenadjevenu polovicu tijesta preklopimo preko nadjevene, prstima utisnemo tijesto između nadjeva i modelom u obliku srca istisnemo nadjevena srca od tijesta, te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu 12-14 minuta. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijani maslac dodamo preostalu sušenu rajčicu, pinjole, masline i pržimo 3-4 minute na laganoj vatri. ; Kuhana srca od tijesta stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića, umućena jaja, žlicu maslinovog ulja, izmiješamo kuhačom, premjestimo na dasku i rukama mijesimo tijesto po prilici 10-ak minuta.
  2. Zatim od tijesta oblikujemo kuglu premjestimo u zdjelu, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat.
  3. Za to vrijeme u zdjelu sa svježim krem sirom dodamo manji dio sjeckanih sušenih rajčica, polovicu prženih pinjola, naribani sir parmezan, sušeni bosiljak i sve zajedno izmiješamo žlicom.
  4. Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 2-3 milimetra i oblikujemo pravokutnik.
  5. Zatim na jednu polovicu tijesta stavljamo nadjeve od sira u razmaku od nekoliko centimetara.
  6. Tijesto premažemo vodom između nadjeva, nenadjevenu polovicu tijesta preklopimo preko nadjevene, prstima utisnemo tijesto između nadjeva i modelom u obliku srca istisnemo nadjevena srca od tijesta, te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu 12-14 minuta.
  7. Za to vrijeme u tavu na ugrijani maslac dodamo preostalu sušenu rajčicu, pinjole, masline i pržimo 3-4 minute na laganoj vatri.
  8. Kuhana srca od tijesta stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: