Punjene jadranske lignje

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene jadranske lignje
Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu.

Nema na svijetu finije lignje od jadranske lignje. Možete ju prepržiti na tavi na malo maslinovog ulja, i to je već dovoljno da vam nepce zaigra. A ukoliko želite bogatiji objed koji objedinjuje prilog i malo zdravog povrća, onda pripremite punjene lignje. Blitvu tako i tako mnogi jedu kao prilog morskim jelima, a ovako će vam se ona sama naći u svakom zalogaju. Krumpiri pak u sebe upiju fine arome i sokove i gotovo se tope u ustima.

Punjene jadranske lignje - Saznajte kako pripremiti punjene jadranske lignje u našem video receptu. - lignje (svježe), češnjak, blitva, krumpir, paprika (svježa), peršin (sjeckanog), ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Lignje očistimo bez da im skinemo glavu. ; Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode. ; U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu. ; Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama. ; Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta. ; Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lignje očistimo bez da im skinemo glavu.
  2. Krumpire ogulimo i operemo. Jedan krumpir narežemo na sitne kockice, ostali na ploške debljine pola centimetra. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode.
  3. U lonac u hladnu i posoljenu vodu stavimo kuhati na sitne kockice narezan krumpir, kuhamo nekoliko minuta pa u istu vodu na nekoliko trenutaka dodamo na trakice narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u čistu zdjelu.
  4. Zatim dodamo očišćene repiće kozica, jednu žlicu sjeckanog peršina, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo.
  5. Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor te ih polažemo u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
  6. U zdjelu dodamo krumpir narezan na ploške, svježu crvenu papriku, žlicu sjeckanog peršina i nekoliko listića ružmarina. Začinimo solju i paprom i prebacimo u vatrostalnu posudu sa lignjama.
  7. Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peči u zagrijanu pećnicu na 180°C otprilike 45 minuta.
  8. Tijekom pečenja se jednom ili dva puta malo promiješaju odnosno okrenu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: