Punjene lignje u umaku od rajčice

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene lignje u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene lignje u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruh narežemo na kockice, a krakove liganja nasjeckamo. Sada narezani kruh stavimo u zdjelu, posolimo ga, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moči.
  2. Za to vrijeme u tavu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
  3. Sada na omekšali luk dodamo narezane krakove liganja, pržimo ih jednu minutu, a zatim preko liganja protisnemo režnjeve češnjaka i smjesu začinimo talijanskom mješavinom začina.
  4. Zatim sastojke iz tave premjestimo preko namočenog kruha, lagano izmiješamo, a potom u smjesu razbijemo jedno cijelo jaje.
  5. Sada u posudu dodamo naribani parmezan i sastojke dobro izmiješamo te smjesom punimo lignje, a zatim ih zatvorimo čačkalicom.
  6. Zatim u tavu iznad vatre na preostalu masnoću dodamo još malo maslinovog ulja i šećer te pričekamo da se lagano karamelizira.
  7. Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino, preko vina protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo je mješavinom talijanskin žaččina i preko svega naribamo malo limunove korice.
  8. Nakon 2 minute kuhanja ugasimo vatru i dodamo nekoliko listova svježeg bosiljka.
  9. Pripremljene lignje sada stavljamo u vatrostalnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem i pripremljenim umakom te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: