Punjene rajčice s tunom i lukom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Punjene rajčice s tunom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene rajčice s tunom i lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo, uklonimo gornji dio i izdubimo ih.
  2. U zagrijanu tavu ulijemo ulje na koje dodamo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Zatim sitno nasjeckamo otkoštene zelene masline i dodamo ih u tavu. Kad je luk omekšao prelijemo ga suhim bijelim vinom i pričekamo da na pola ispari.
  3. Pirjani luk premjestimo u čistu zdjelu, prelijemo ga vrhnjem za kuhanje, dodamo tunu iz konzerve koju prethodno malo usitnimo, potom dodamo naribani sir parmezan, nasjeckani peršin i sve zajedno malo posolimo i začinimo sa svježe mljevenim paprom i izmiješamo sastojke.
  4. Izdubljene rajčice nadijevamo pripremljenom smjesom te poklopim odrezanim gornjim dijelom. Ovako pripremljene stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 35 minuta.
  5. Gotove rajčice poslužimo na posteljici od rukole i pokapamo s malo maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: