Punjene slane roladice od lisnatog tijesta

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta.

Ove slasne roladice samo izgledom podsjećaju na šaumrole, a odlično su slano predjelo. Nikako ih nemojte napraviti previše, jer su tako fine da će se svi najesti prije glavnog jelo, a to vam vjerojatno nije cilj.

Punjene slane roladice od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta. - lisnato tijesto, šunka (kuhane), sir gouda, jaja, maslac, senf, brašno (za posipanje), Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.; Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm. ; Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama. ; Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade. ; Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom. ; Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom. ; Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.
  2. Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm.
  3. Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama.
  4. Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade.
  5. Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom.
  6. Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom.
  7. Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: