Punjeni lungić

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Punjeni lungić
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjeni lungić.

Punjeno meso uvijek se pokaže kao pun pogodak, bilo da se radi o tradicionalnom zagrebačkom odresku, bilo da je u pitanju nešto drugačija varijanta poput ove naše. Takvom slasnom zalogaju ne mogu odoljeti ni oni koji “nisu baš za meso...“

Punjeni lungić - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjeni lungić. - svinjska pisanica, svinjska maramica (ovojnica ili mrena od želuca), sir gouda, slanina, ulje, sol i papar, Pisanicu smo očistili od žilica, zarežemo je po cijeloj dužini, tako da je možemo rastvoriti i nježno istučemo batom za meso. ; Maramicu nakratko namočimo u vodu, a kada malo omekša obrišemo je kuhinjskom krpom i raširimo na radnu ploču. ; Istučeno meso začinimo solju i paprom, nadjenemo ploškama sira, te sjeckanom slaninom. ; Zatim nadjeveno meso preklopimo, rubove dobro utisnemo, začinimo solju i paprom, te dobro omotamo maramicom. ; Tako pripremljeno meso stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane po prilici pet minuta. ; Pečeni lungić stavimo na tanjur i uz njega poslužimo sataraš.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pisanicu smo očistili od žilica, zarežemo je po cijeloj dužini, tako da je možemo rastvoriti i nježno istučemo batom za meso.
  2. Maramicu nakratko namočimo u vodu, a kada malo omekša obrišemo je kuhinjskom krpom i raširimo na radnu ploču.
  3. Istučeno meso začinimo solju i paprom, nadjenemo ploškama sira, te sjeckanom slaninom.
  4. Zatim nadjeveno meso preklopimo, rubove dobro utisnemo, začinimo solju i paprom, te dobro omotamo maramicom.
  5. Tako pripremljeno meso stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane po prilici pet minuta.
  6. Pečeni lungić stavimo na tanjur i uz njega poslužimo sataraš.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Rating: 3.44
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: