Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice.

Puretina potječe iz Meksika i SAD-a, u Europu ju je donio Kolumbo, a prve zemlje koje su je uzgajale bile su Francuska, Velika Britanija i Italija. No to sad i nije bitno toliko, koliko je važna priprema ovog ukusnog jela, a koju možete pogledati u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove kadulje i češnjak nasjeckamo.
  2. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu.
  4. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana.
  7. Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre.
  8. Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: