Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica

  • 120 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće batke iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica.

Otkošteni pureći bataci, ispečeni s mrkvom u pećnici i preliveni neobičnim umakom od mlijeka i krušnih mrvica, aromatiziran klinčićima i lukom. Ukoliko vas zanima baš sve, pogledajte video i saznajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu narežemo na kolutiće, a pureće batke otkoštimo, odvojimo im kožu, tetive i kožice. Očišćeno meso začinimo majčinom dušicom, solju i paprom, savijemo u rolade, omotamo kožom i povežemo kuhinjskom vezicom.
  2. Tako pripremljene rolade stavimo u vatrostalnu posudu, posolimo ih, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo juhu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 45 minuta u posudu s puretinom dodamo mrkvu i pečemo još jedan sat.
  3. Za to vrijeme u oguljenu glavicu luka zabodemo klinčiće, stavimo je u prikladni lončić, ulijemo mlijeko, dodamo lovorov list, posolimo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri.
  4. Zatim izvadimo luk s klinčićima i lovorov list, dodamo krušne mrvice i miješamo pjenjačom dok umak ne postane jednoličan.
  5. Potom dodamo hladne kockice maslaca i mileram, sve zajedno dobro izmiješamo te maknemo s vatre.
  6. Pečenu puretinu stavimo na dasku za rezanje, skinemo kuhinjsku vezicu i narežemo na odreske.
  7. Mrkvu i sok od pečenja rasporedimo na tanjure, dodamo odreske puretine, prelijemo umakom od krušnih mrvica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: