Pureći “Cordon Bleu”

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureći "Cordon Bleu"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureći "Cordon Bleu".

"Cordon Bleu" ili "Zagrebački odrezak" od puretine? Zvuči zanimljivo. Umjesto teletine ili svinjetine, ovaj odrezak pripremite s puretinom i nećete zažaliti.

Pureći "Cordon Bleu" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureći "Cordon Bleu". - puretina ((odrezaka)), kadulja (svježa), sir gouda, šunka, jaje, brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Na radnu površinu položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije položimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso. ; Odreske zatim izvadimo iz folije te začinimo solju i paprom. ; U vruću tavu ulijemo jedan centimetar ulja, dodamo grančicu svježe kadulje i pržimo, po prilici dvije minute, da se ulje aromatizira. ; Za to vrijeme na polovicu svakog odreska stavimo po jednu plošku sira i šunke (min. 1 cm od ruba odreska), preklopimo drugom polovicom, te odozgo dlanom pritisnemo meso. ; Zatim nadjeveno meso uvaljamo u brašno, umućena jaja i krušne mrvice, te pržimo na laganoj vatri s obje strane, do zlatno-smeđe boje (prije prženja mesa iz ulja izvadimo grančicu kadulje).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na radnu površinu položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije položimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso.
  2. Odreske zatim izvadimo iz folije te začinimo solju i paprom.
  3. U vruću tavu ulijemo jedan centimetar ulja, dodamo grančicu svježe kadulje i pržimo, po prilici dvije minute, da se ulje aromatizira.
  4. Za to vrijeme na polovicu svakog odreska stavimo po jednu plošku sira i šunke (min. 1 cm od ruba odreska), preklopimo drugom polovicom, te odozgo dlanom pritisnemo meso.
  5. Zatim nadjeveno meso uvaljamo u brašno, umućena jaja i krušne mrvice, te pržimo na laganoj vatri s obje strane, do zlatno-smeđe boje (prije prženja mesa iz ulja izvadimo grančicu kadulje).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: