Pureći odresci s mladom mrkvom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureći odresci s mladom mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće odreske s mladom mrkvom.

Zdravo, ukusno i sočno, riječi su kojima je najbolje opisati ovo jelo. No, sjetimo li se da jedna slika vrijedi više od tisuću riječi, svakako je bolje pogledati video!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pureća prsa narežemo na odreske, mrkvice očistimo i operemo, a sok limuna iscijedimo.
  2. U manju tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca, dodamo mrkvu, smeđi šećer, ulijemo povrtnu juhu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u zasebnu tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i ulijemo malo maslinovog ulja.
  4. Pureće odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još tri, četiri minute.
  5. Zatim odreske prelijemo limunovim sokom, dodamo kuhanu mrkvicu s juhom u kojoj se kuhala, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i sastojke pirjamo još tri, četiri minute.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: