Pureći svici nadjeveni umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom

  • 70 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureći svici nadjeveni umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureće svitke nadjevene umakom pesto genovese i svježim kravljim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak pripremimo umak pesto genovese tako da ogulimo češnjak, grubo ga narežemo, zatim stavimo u mužar i malo ga izdrobimo. Sada na češnjak dodamo dio pinjola i lagano i dalje gnječimo.
  2. Nakon 3-4 minute, kada smo dobro usitnili sastojke, dodamo preostale pinjole te i njih dobro usitnimo.
  3. Sada naribamo parmezan, a svježe listove bosiljka nasjeckamo. Zatim bosiljak dodamo u mužar s pinjolima i dalje gnječimo dok ne izmiješamo smjesu.
  4. Sada u smjesu dodamo svježe naribani parmezan, ulijemo maslinovo ulje i izradimo u jednoličnu smjesu.
  5. Sada pureće odreske rasprostimo na ravnu površinu i nježno istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim sa odrezaka skinemo žilice i kožice i meso malo posolimo.
  6. Sada odreske tanko premažemo svježim kravljim sirom i preko sira stavimo sloj umaka pesto genovese. Kada smo pripremili sve odreske, upalimo vatru i zagrijemo ulje.
  7. Pureće svitke sada savijamo, pričvrstimo čačkalicom i stavljamo ih na vruću nauljenu tavu. Odmah zatim nasjeckamo luk, a mrkvu narežemo na kockice. Svitke u međuvremenu okrenemo na drugu stranu.
  8. U tavu sa svicima zatim dodamo narezanu mrkvu i luk i povremeno miješajući pržimo dok povrće ne omekša.
  9. Nakon 4-5 minuta u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina i pričekamo da napola ispari.
  10. U tavu zatim dodamo pelati rajčicu, malo ju izgnječimo vilicom, dodamo cijele masline, sastojke poklopimo i dalje kuhamo.
  11. Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: