Puretina s dimljenom šunkom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Puretina s dimljenom šunkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s dimljenom šunkom.

Puretina potječe iz SAD-a i Meksika, a u Europu ju je donio Kolumbo. Mi smo za ovaj recept upotrijebili svježu puretinu uz dodatak fine dimljene šunke. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šunku narežemo na široke tanke trakice, puretinu na komade veličine zalogaja, a sjemenke komorača izdrobimo u mužaru.
  2. U zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, natrgamo listiće majčine dušice, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da se ulje aromatizira.
  3. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu puretinu, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri sa svih strana.
  4. Nakon 5-6 minuta dodamo trakice šunke, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
  5. Zatim dodamo grančice majčine dušice, ulijemo vino i kuhamo 5-6 minuta, dok vino napola ne ispari.
  6. Za to vrijeme prepečemo kriške kruha.
  7. Puretinu sa šunkom rasporedimo na tanjure, prepečene kriške kruha premežemo aromatiziranim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: