Puretina s povrćem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Puretina s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s povrćem.

U potrazi ste za uvijek novim, a zdravim receptima? Došli ste na pravo mjesto jer je ovaj recept kao stvoren za proljetne lagane obroke. Puretina će osigurati neophodne nam proteine, a tri vrste paprike će se pobrinuti da ne nedostaje šarenila na tanjuru!

Puretina s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puretinu s povrćem. - pureća prsa, luk (mladog), češnjak, krumpir, svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, tikvice, peršin (sjeckani), kadulja (svježe), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a pureća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja. ; U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, posolimo ga i popaprimo, te povremeno okrećući pržimo po prilici 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo narezan krumpir i luk, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri pržimo po prilici 10-ak minuta (na pola prženja dodamo kadulju narezanu na trakice). ; Zatim u tavu dodamo narezanu svježu papriku, tikvice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo 2-3 minute povremeno miješajući dok povrće malo ne omekša. ; Potom u tavu vratimo meso, dodamo sjeckani peršin promiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a pureća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja.
  2. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, posolimo ga i popaprimo, te povremeno okrećući pržimo po prilici 3-4 minute.
  3. Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo narezan krumpir i luk, protisnemo češnjak, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri pržimo po prilici 10-ak minuta (na pola prženja dodamo kadulju narezanu na trakice).
  4. Zatim u tavu dodamo narezanu svježu papriku, tikvice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo 2-3 minute povremeno miješajući dok povrće malo ne omekša.
  5. Potom u tavu vratimo meso, dodamo sjeckani peršin promiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: