Puretina teriyaki

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Puretina teriyaki
Saznajte kako pripremiti puretinu teriyaki u našem video receptu.

Puretina na japanski način „teriyaki“, koja se priprema u marinadi sa sojinim umakom, prava je poslastica koju će zavoljeti svi koji ju probaju.

Puretina teriyaki - Saznajte kako pripremiti puretinu teriyaki u našem video receptu. - pureći file, brokula, mrkva, glatko brašno, češnjak, mirin, umak od soje, rižina rakija, ulje, sol i papar (bijeli), Brokulu očistimo i narežemo na cvijetiće, a mrkvu ogulimo i narežemo na nepravilne komadiće.; Tako narezanu mrkvu stavimo u lonac s vodom, posolimo i kada voda zavri kuhamo, po prilici, 5 minuta. ; Neočišćene režnjeve češnjaka izgnječimo nožem i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano ulje, 4-5 minuta, kako bi se ulje aromatiziralo, a potom češnjak izvadimo van. ; U vrelu vodu s mrkvom dodamo brokulu i kuhamo 2-3 minute, da malo omekša. ; Pureće odreske začinimo solju i bijelim paprom, uvaljamo ih u brašno, a višak brašna otresemo. ; Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu, na aromatizirano ulje. Nakon tri minute odreske okrenemo i pržimo još toliko. ; Zatim u tavu ulijemo sojin umak i mirin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri dok umak na pola ne reducira. ; Potom ulijemo rižinu rakiju, usplamtimo i pričekamo da se plamen ugasi. ; Gotove odreske izvadimo na dasku, narežemo na trakice, premjestimo na tanjur s kuhanim povrćem, prelijemo s malo umaka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Brokulu očistimo i narežemo na cvijetiće, a mrkvu ogulimo i narežemo na nepravilne komadiće.
  2. Tako narezanu mrkvu stavimo u lonac s vodom, posolimo i kada voda zavri kuhamo, po prilici, 5 minuta.
  3. Neočišćene režnjeve češnjaka izgnječimo nožem i stavimo pržiti u tavu, na ugrijano ulje, 4-5 minuta, kako bi se ulje aromatiziralo, a potom češnjak izvadimo van.
  4. U vrelu vodu s mrkvom dodamo brokulu i kuhamo 2-3 minute, da malo omekša.
  5. Pureće odreske začinimo solju i bijelim paprom, uvaljamo ih u brašno, a višak brašna otresemo.
  6. Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu, na aromatizirano ulje. Nakon tri minute odreske okrenemo i pržimo još toliko.
  7. Zatim u tavu ulijemo sojin umak i mirin, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri dok umak na pola ne reducira.
  8. Potom ulijemo rižinu rakiju, usplamtimo i pričekamo da se plamen ugasi.
  9. Gotove odreske izvadimo na dasku, narežemo na trakice, premjestimo na tanjur s kuhanim povrćem, prelijemo s malo umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 31
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: