Quiche Lorraine

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Quiche Lorraine
Saznajte kako pripremiti quiche lorraine u našem video receptu.

U francuskoj kuhinji, Quiche je naziv za slanu pitu sa nadjevom od jaja i vrhnja. Quiche Lorraine u svom nadjevu sadrži još i sjeckanu slaninu, a iako kockice sira nisu dio tradicionalnog recepta, one se danas ipak vrlo često dodaju u ovo ukusno jelo. I na poslijetku, ako u smjesu dodate i crveni luk, dobit ćete Quiche Alsacienne!

Quiche Lorraine - Saznajte kako pripremiti quiche lorraine u našem video receptu. - Tijesto:: brašno, maslac, sol, jaje, voda (nekoliko žlica), Nadjev:: krušne mrvice, slanina, sir ementaler, jaja, kiselo vrhnje, slatka mljevena paprika, peršin (sjeckani), sol i papar, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sol i pomiješamo sastojke. ; Zatim prstima utrljamo komadiće maslaca u brašno dok ne dobije izgled krušnih mrvica. ; U zasebnoj zdjelici istučemo jaje i dodamo ga u smjesu, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo nekoliko žlica vode, razradimo tijesto (ne prejako) i oblikujemo grubu kuglu. ; Tijesto zatim umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavimo u hladnjaku da miruje 30 minuta. ; Slaninu narežemo na sitnije, a sir na malo veće kockice. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo. ; Zatim umiješamo kockice slanine, sira, mljevenu crvenu papriku i sjeckani peršin. Začinimo solju i paprom i dobivenu smjesu stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto nešto veće od veličine lima za pečenje. ; Tijesto namotamo na valjak, prebacimo ga preko lima i oblikujemo po njemu. Višak tijesta odrežemo. ; Zatim tijesto posipamo krušnim mrvicama i prelijemo pripremljenim nadjevom.; Stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 30 do 40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sol i pomiješamo sastojke.
  2. Zatim prstima utrljamo komadiće maslaca u brašno dok ne dobije izgled krušnih mrvica.
  3. U zasebnoj zdjelici istučemo jaje i dodamo ga u smjesu, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo nekoliko žlica vode, razradimo tijesto (ne prejako) i oblikujemo grubu kuglu.
  4. Tijesto zatim umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavimo u hladnjaku da miruje 30 minuta.
  5. Slaninu narežemo na sitnije, a sir na malo veće kockice.
  6. U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.
  7. Zatim umiješamo kockice slanine, sira, mljevenu crvenu papriku i sjeckani peršin. Začinimo solju i paprom i dobivenu smjesu stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
  8. Za to vrijeme na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto nešto veće od veličine lima za pečenje.
  9. Tijesto namotamo na valjak, prebacimo ga preko lima i oblikujemo po njemu. Višak tijesta odrežemo.
  10. Zatim tijesto posipamo krušnim mrvicama i prelijemo pripremljenim nadjevom.
  11. Stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 30 do 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: