Rafaelo

  • 280 min
  • 10 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rafaelo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo kuglice.

Rijetki su oni koji ne pokleknu pred delikatnim okusom snježno-bijele kombinacije kokosa, keksa, badema i bijele čokolade... Da biste si tu profinjenu slasticu mogli priuštiti nešto češće, nudimo Vam domaću verziju poznatih kuglica.

Rafaelo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo kuglice. - lješnjaci (cijelih), petit beurre keksi, bademi (blanširanih), šećer, aroma vanilije, mlijeko u prahu, kokosovo brašno, maslac, Prije svega lješnjake kratko prokuhamo u vreloj vodi, ocijedimo, pažljivo ogulimo, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu. ; U sjekač stavimo „petit beure“ kekse i blanširane bademe, te ih sameljemo. ; Zatim u lonac ulijemo 150 ml vode, dodamo šećer i aromu vanilije, a kada zavrije kuhamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom ugasimo vatru, te stalno miješajući pjenjačom postupno umiješamo mlijeko u prahu. ; Zatim umiješamo jedan dio kokosovog brašna, mljevene kekse i bademe, te dobivenu smjesu ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Potom u smjesu umiješamo omekšali maslac, poklopimo i stavimo u hladnjak na nekoliko sati, dok se ne stvrdne. ; Od ohlađene i stvrdnute smjese žličicom uzmemo jedan mali dio, namočimo dlan jedne ruke, smjesu stavimo na dlan, u sredinu smjese stavimo po jedan prženi lješnjak, oblikujemo kuglicu, te svaku uvaljamo u kokosovo brašno i položimo u papirnate košarice za rafaelo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega lješnjake kratko prokuhamo u vreloj vodi, ocijedimo, pažljivo ogulimo, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu.
  2. U sjekač stavimo „petit beure“ kekse i blanširane bademe, te ih sameljemo.
  3. Zatim u lonac ulijemo 150 ml vode, dodamo šećer i aromu vanilije, a kada zavrije kuhamo dok se šećer potpuno ne rastopi.
  4. Potom ugasimo vatru, te stalno miješajući pjenjačom postupno umiješamo mlijeko u prahu.
  5. Zatim umiješamo jedan dio kokosovog brašna, mljevene kekse i bademe, te dobivenu smjesu ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
  6. Potom u smjesu umiješamo omekšali maslac, poklopimo i stavimo u hladnjak na nekoliko sati, dok se ne stvrdne.
  7. Od ohlađene i stvrdnute smjese žličicom uzmemo jedan mali dio, namočimo dlan jedne ruke, smjesu stavimo na dlan, u sredinu smjese stavimo po jedan prženi lješnjak, oblikujemo kuglicu, te svaku uvaljamo u kokosovo brašno i položimo u papirnate košarice za rafaelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:280minuta

Najnovije zanimljivosti: