Ragu na napuljski način (Ragu alla Napoletana)

  • 135 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ragu na napuljski način (Ragu alla Napoletana)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu na napuljski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo. U visoku posudu ulijemo maslinovo ulje i na njemu sa svih strana popržimo svinjsko i teleće meso.
  2. Nakon 7-8 minuta prženja, posipamo ga sjeckanim lukom i pržimo dalje okrećući meso 10 minuta.
  3. Kad je luk potpuno omekšao u posudu dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi. Sastojke dobro posolimo, prelijemo crnim vinom i pričekamo da vino na pola ispari.
  4. Kad je vino isparilo u posudu ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 3 sata.
  5. Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
  6. Gotovo meso očistimo od kosti i natrgamo. Potom meso vratimo u umak od rajčice. Tjesteninu rasporedimo na tanjure i preko stavimo ragu umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:135minuta

Najnovije zanimljivosti: