Ragu od divlje svinje sa širokim rezancima

  • 140 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ragu od divlje svinje sa širokim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od divlje svinje sa širokim rezancima.

Ovo jelo podsjeća na klasični gulaš od divljači, ali dodavanjem nekih sastojaka mi smo ga učinili još i boljim.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćeni đumbir naribamo, a korijander izmrvimo u mužaru.
  2. U zdjelu s mesom dodamo korijander, đumbir, klekove bobe, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo 300 ml crnog vina, izmiješamo sastojke, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira po prilici tri sata.
  3. Mrkvu, žutu mrkvu i korijen celera očistimo i narežemo na kockice, a marinirano meso ocijedimo.
  4. U visoku tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog ulja, dodamo kockice povrća i meso, te povremeno miješajući pržimo 15-ak minuta.
  5. Zatim dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, ulijemo džin, i toliko crnog vina da prekrije sastojke, te kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne ispari.
  6. Potom ulijemo toliko juhe da prekrije sastojke i kuhamo još 90-ak minuta, povremeno podlijevajući juhom, dok meso ne omekša.
  7. Pred kraj kuhanja u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo široke rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  8. U visoku tavu s mesom dodamo sušene brusnice, mileram, promiješamo sastojke, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji minutu, dvije da se sastojci prožmu i brusnice omekšaju.
  9. Kuhane rezance ocijedimo i stavimo na tanjure, preko njih gotov ragu od divljači i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: