Ramstek s lukom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ramstek s lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s lukom.

Pečeni ramstek je divan komad mesa, kojeg možete jesti čak i bez priloga. No prženi aromatični luk svakako neće upropastiti njegov okus, pa ga bez suzdržavanja preporučamo i najvećim ljubiteljima mesa. Ako svemu dodate i pokoji pečeni krumpir te čašu crnog vina, očekuje vas jednostavan ali očaravajući gurmanki doživljaj.

Ramstek s lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s lukom. - govedina (ramstek (bez kosti)), luk, slatka mljevena paprika, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U zasebnoj tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo luk narezan na kolute, dok ne omekša. ; Pred kraj prženja, luk posipamo mljevenom crvenom paprikom. ; Odreske ramsteka položimo na tanjure, prekrijemo prženim lukom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
  2. Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
  3. Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
  4. U zasebnoj tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo luk narezan na kolute, dok ne omekša.
  5. Pred kraj prženja, luk posipamo mljevenom crvenom paprikom.
  6. Odreske ramsteka položimo na tanjure, prekrijemo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: