Ratatouille

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Pogodno za Vegane

Podrijetlom iz Francuske Provanse, ovo posebno jelo radi se od patlidžana, paprike i tikvica. Sličan je našem satarašu, ali samo izgledom. Služi se samostalno, uz palentu ili uz meso.

Ratatouille
U našem receptu saznajte kako pripremiti Ratatouille.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžan, tikvice i luk narežite na kolutiće. Paprike narežite na trakice.
  2. U tavi za pečenje ugrijte 2 žlice maslinovog ulja te pirjajte luk i papriku. Kad povrće uvene dodajte narezani pelat.
  3. Protisnite češnjak i dodajte ga povrću uz sol, papar, timijan i lovor. Ostavite da se poklopljeno kuha na laganoj vatri 40 minuta.
  4. Patlidžan i tikvice odvojeno pirjajte na dvije žlice maslinovog ulja. Prvo pirjajte patlidžan, a kad omekša dodajte ga ostalom povrću. Nakon toga pirjajte tikvice te ih dodajte ostalom povrću.
  5. Ulijte žlicu balsamica i sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: