Ratluk (Rahat Lokum)

  • 60 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Ratluk (Rahat Lokum)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk.

Ova orijentalna slastica nije ništa drugo doli mješavina vode, šećera, škrobnog brašna i aroma. A kao da sam po sebi nije već dovoljno sladak, na kraju ga se još uvalja u šećer u prahu! Zbog toga pažljivo uživajte u ovoj slastici, po mogućnosti uz šalicu gorke crne kave ili nekog drugog nezaslađenog napitka.

Ratluk (Rahat Lokum) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti orijentalni desert ratluk. - šećer, voda, škrobno brašno, limun (iscijeđeni sok), orasi (grubo nasjeckanih), bademovog ulja, aroma naranče, šećer, U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre. ; U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice. ; Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače. ; U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm). ; Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer te nekoliko koluta limuna. Kada zavrije smanjimo vatru i kuhamo pola sata. Dobiveni šećerni sirup maknemo sa vatre.
  2. U zdjeli pomiješamo škrobno brašno s litrom vode i uz stalno miješanje dodajemo u šećerni sirup pazeći da se ne stvaraju grudice.
  3. Sadržaj vratimo na vatru i uz stalno miješanje kuhamo dok se smjesa ne počne odvajati od kuhače.
  4. U smjesu dodamo nasjeckane orahe, limunov sok, aromu naranče, promiješamo i prelijemo u pravokutnu posudu za pečenje (debljina smjese bi trebala biti 3-4 cm).
  5. Ostavimo na hladnom mjestu (ne u hladnjaku) barem 24 sata da se smjesa stvrdne, a zatim je narežemo na kocke koje uvaljamo šećer u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: