Različita mliječna peciva

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Različita mliječna peciva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nekoliko različitih vrsta mliječnih peciva.

Koliko god pecivo iz pekarne u vašoj ulici bilo fino, primijetili ste da je ipak najfinije dok je svježe. Dovoljan razlog da ga napravite sami. Nije komplicirano. Jedno tijesto uz dodatak mlijeka, različiti dodaci i oblici.

Različita mliječna peciva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nekoliko različitih vrsta mliječnih peciva. - glatko brašno, suhi kvasac, mlijeko, sol, šećer, maslac, bjelanjak, parmezan, kim, sezam, sol (krupna), Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. ; Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i ostavimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo pužiće, zavinute prutiće, slance, perece i ostalo. ; Tako oblikovano tijesto slažemo u posudu za pečenje (posudu namažemo sa malo ulja ili koristimo papir za pečenje da se tijesto ne primi za dno posude i pazimo da se tijesta ne dodiruju) i ostavimo još 10 minuta. ; Oblike koje želimo posipavati sirom prethodno namažemo bjelanjkom, a ostale oblike koje posipavamo makom, kimom, sezamom ili krupnom soli, premažemo mlijekom. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 20-25 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na stranu da se pecivo ohladi. ; Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
  2. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
  3. Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i ostavimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.
  4. Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo pužiće, zavinute prutiće, slance, perece i ostalo.
  5. Tako oblikovano tijesto slažemo u posudu za pečenje (posudu namažemo sa malo ulja ili koristimo papir za pečenje da se tijesto ne primi za dno posude i pazimo da se tijesta ne dodiruju) i ostavimo još 10 minuta.
  6. Oblike koje želimo posipavati sirom prethodno namažemo bjelanjkom, a ostale oblike koje posipavamo makom, kimom, sezamom ili krupnom soli, premažemo mlijekom.
  7. Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 20-25 minuta na 200 stupnjeva.
  8. Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na stranu da se pecivo ohladi.
  9. Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: