Ražnjići od punjenih šampinjona

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ražnjići od punjenih šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od punjenih šampinjona.

Ražnjići od šampinjona zbog svog su punjenja izuzetno sočni i mekani, a ako ih pečete na žaru, možete dobiti i onu finu "dimljenu" aromu. Ne moraju se dugo peći, ali okus je ipak bolji ako dovoljno omekšaju i puste sokove.

Ražnjići od punjenih šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od punjenih šampinjona. - šampinjoni, češnjak, kravlji sir, šunka, peršin (kosani), ulje, sol i papar, Šampinjone očetkamo od zemlje, skinemo im stapke koje sitno nasjeckamo. Po potrebi šampinjone samo kratko isplahnemo hladnom vodom i osušimo da ne upiju tekućinu. ; Šunku naribamo na ribež. ; U zdjeli zajedno pomiješamo svježi sir, protisnuti češnjak, nasjeckane stapke šampinjona, naribanu šunku i sitno kosani peršin. ; Klobuke šampinjona punimo dobivenom smjesom te ih po dva sa donje strane priljubljujemo jedan uz drugoga tako da se smjese prilijepe. ; Na drvene ražnjiće nabadamo po 3-4 tako dobivena šampinjona te ih pečemo u tavi ili na žaru, sa svih strana dok ne opuste.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očetkamo od zemlje, skinemo im stapke koje sitno nasjeckamo. Po potrebi šampinjone samo kratko isplahnemo hladnom vodom i osušimo da ne upiju tekućinu.
  2. Šunku naribamo na ribež.
  3. U zdjeli zajedno pomiješamo svježi sir, protisnuti češnjak, nasjeckane stapke šampinjona, naribanu šunku i sitno kosani peršin.
  4. Klobuke šampinjona punimo dobivenom smjesom te ih po dva sa donje strane priljubljujemo jedan uz drugoga tako da se smjese prilijepe.
  5. Na drvene ražnjiće nabadamo po 3-4 tako dobivena šampinjona te ih pečemo u tavi ili na žaru, sa svih strana dok ne opuste.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: