Ražnjići od tunjevine

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Ražnjići od tunjevine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od tunjevine.

Na štapiće je moguće nabosti svakojake zanimljive kombinacije pa zašto ne probati s tunom i maslinama? Ovo je kao stvorena kombinacija ražnjića za sve ljubitelje prehrane koja se temelji na mediteranskim sastojcima.

Ražnjići od tunjevine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ražnjiće od tunjevine. - tuna, rajčica, masline (zelene, punjene), maslinovo ulje, bosiljak, krušne mrvice, peršin (sjeckani), majčina dušica (sjeckana), češnjak, ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani bosiljak, začinimo solju i paprom, sastojke izmiješamo pjenjačom, dodamo tunjevinu narezanu na kocke veličine dva centimetra, pomiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat. ; Za to vrijeme rajčice očistimo, operemo, prerežemo po pola i posolimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo sjeckani peršin i majčinu dušicu, protisnemo češnjak, posolimo, izmiješamo sastojke i dobivenu smjesu utrljamo po prerezanoj površini rajčica. ; Zatim mariniranu tunjevinu, zajedno s maslinama, naizmjence nabadamo na drvene ražnjiće. ; Potom, na tanko nauljenu vruću gril tavu (pogodnu za pečenje u pećnici) stavimo rajčice, nadjevom okrenutim prema gore, pored njih stavimo ražnjiće od tunjevine i pečemo ih sa svake strane po jednu minutu. ; Zatim ražnjiće prekrijemo aluminijskom folijom, rajčice pokapamo maslinovim uljem, te sve zajedno s tavom premjestimo u pećnicu zgrijanu na 200°C, na 10-ak minuta pod gril. ; Gotove ražnjiće stavimo na tanjure, po želji posipamo s malo sjeckanog peršina, pokapamo s malo maslinovog ulja i uz njih poslužimo zapečene rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani bosiljak, začinimo solju i paprom, sastojke izmiješamo pjenjačom, dodamo tunjevinu narezanu na kocke veličine dva centimetra, pomiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
  2. Za to vrijeme rajčice očistimo, operemo, prerežemo po pola i posolimo.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo sjeckani peršin i majčinu dušicu, protisnemo češnjak, posolimo, izmiješamo sastojke i dobivenu smjesu utrljamo po prerezanoj površini rajčica.
  4. Zatim mariniranu tunjevinu, zajedno s maslinama, naizmjence nabadamo na drvene ražnjiće.
  5. Potom, na tanko nauljenu vruću gril tavu (pogodnu za pečenje u pećnici) stavimo rajčice, nadjevom okrenutim prema gore, pored njih stavimo ražnjiće od tunjevine i pečemo ih sa svake strane po jednu minutu.
  6. Zatim ražnjiće prekrijemo aluminijskom folijom, rajčice pokapamo maslinovim uljem, te sve zajedno s tavom premjestimo u pećnicu zgrijanu na 200°C, na 10-ak minuta pod gril.
  7. Gotove ražnjiće stavimo na tanjure, po želji posipamo s malo sjeckanog peršina, pokapamo s malo maslinovog ulja i uz njih poslužimo zapečene rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: