Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka

  • 15 min
  • 2-4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Repovi morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti repove morskih kozica u pikantnom umaku od kokosovog mlijeka.

Kokosovo mlijeko se dobiva namakanjem naribanog kokosa u vodi i jedan je od čestih sastojaka azijske kuhinje, kao i smeđi šećer, curry pasta, ljute papričice i repovi morskih kozica, koji su ostali sastojci ovog pikantnog i jednostavnog jela.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i nasjeckamo ih.
  2. U tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo kokosovo mlijeko i pjenjačom miješamo dok se šećer ne rastopi.
  3. Zatim dodamo sjeckane polovicu sjeckanih papričica, crvenu curry pastu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme, u drugu tavu iznad vatre, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
  5. Nakon 1 ½ - 2 minute, obje tave maknemo s vatre, na tanjurima napravimo podloge od umaka, preko njih rasporedimo pržene repove kozica, posipamo ih preostalom sjeckanom ljutom papričicom i po želji poslužimo s kuhanom rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: