Riba pečena u krupnoj soli

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riba pečena u krupnoj soli
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu pečenu u krupnoj soli.

Riba pečena u morskoj soli vrlo je lijepo i ukusno jelo, pogodno za serviranje i u svečanim prilikama (obavezno koru od soli skidajte pred gostima). Koža i ljuske zalijepit će se za sol pa ribu prije pečenja nije potrebno čistiti. I ne brinite, riba neće biti preslana: čak ćete joj prije pečenja morati dodatno nasoliti utrobu!

Riba pečena u krupnoj soli - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu pečenu u krupnoj soli. - bijela riba (cca. 1,2 kg), ružmarin, sol (krupne morske), bjelanjak, voda, Prije pečenja ribu očistimo izvana i iznutra, te je dobro osušimo. ; U zdjelu odvojimo bjelanjke, lagano ih istučemo, dodamo vodu i krupnu morsku sol. Sve zajedno izmiješamo te od dobivene smjese, na limu, rasprostremo postelju debljine 5 cm. ; Ribu položimo na sol i cijelu je prekrijemo ostatkom smjese. Tako obloženu ribu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 minuta (što je riba veća duže se peče). ; Sol u toku pečenja stvori vrlo tvrd oklop koji prije posluživanja razbijemo malim čekićem ili žlicom. Kada smo odstranili sol ribi odstranimo i kožu te je izvadimo u filetima ili cijelu. Višak soli očistimo, a ribu odmah poslužimo uz kuhano povrće i maslinovo ulje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije pečenja ribu očistimo izvana i iznutra, te je dobro osušimo.
  2. U zdjelu odvojimo bjelanjke, lagano ih istučemo, dodamo vodu i krupnu morsku sol. Sve zajedno izmiješamo te od dobivene smjese, na limu, rasprostremo postelju debljine 5 cm.
  3. Ribu položimo na sol i cijelu je prekrijemo ostatkom smjese. Tako obloženu ribu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 minuta (što je riba veća duže se peče).
  4. Sol u toku pečenja stvori vrlo tvrd oklop koji prije posluživanja razbijemo malim čekićem ili žlicom. Kada smo odstranili sol ribi odstranimo i kožu te je izvadimo u filetima ili cijelu. Višak soli očistimo, a ribu odmah poslužimo uz kuhano povrće i maslinovo ulje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 34
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: