Riblji curry iz woka

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji curry iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji curry iz woka.

Tajlandska zelena curry pasta se priprema od mnoštva začina i namirnica i nije ju teško pripremiti, ali samu pripremu ćemo ostaviti za neki drugi put. Važno je naglasiti da daje posebno dobar okus namirnicama poput mesa, peradi, a u našem slučaju i ribi. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete riba očistimo od kože i narežemo na kockice, ljute papričice nasjeckamo, a limetu ocijedimo.
  2. Meso ribe stavimo u zdjelu, prelijemo ga sokom limete, sojinim i ribljim umakom, dodamo sjeckane papričice, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
  3. U wok iznad vatre ulijemo kokosovo mlijeko, dodamo zelenu curry pastu, promiješamo i pričekamo da zavri.
  4. Zatim dodamo marinirano meso ribe, ulijemo marinadu i kuhamo dalje.
  5. Nakon 5 minuta kuhanja ugasimo vatru, ulijemo jogurt, nježno promiješamo i ostavimo minutu, dvije da se sastojci prožmu.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: